opširnije o knjizi

Pavao Brajša,

TAJNA USPJEŠNOG RODITELJA I ODGOJITELJA

 

ISBN: 953-6250-26-8

BROJ STRANICA: 240

UVEZ: tvrdi

GODINA IZDANJA: 1999

CIJENA: 200,00 kn

INTERNET CIJENA: 200,00 kn

 

SAŽETAK

(Andreja Brajša Žganec, Edita Slunjski )

Ova se knjiga, ili bolje priručnik, bavi radom na sebi, upoznavanjem i prepoznavanjem sebe i svih onih koji se bave djecom. Tu se poglavito misli na roditelje i odgojitelje, učitelje i pedagoge, psihologe psihijatre i sve ostale koji dolaze u kontakt s djecom i pokušavaju im pomoći na putu odrastanja.
Autori knjige ukazuju da je nemoguće raditi s djetetom bez rada na sebi, odgajati dijete bez usporednog odgoja sebe, doći do djeteta bez prethodnog prolaska kroz samoga sebe. Rad na sebi za roditelje i odgojitelje, to jest za sve one koji se bave djetetom i nije ništa drugo nego upoznavanje sebe kako bi se moglo doći do stvarnog djeteta i njegovih stvarnih potreba.
Ova knjiga nije ni znanstveno djelo u užem smislu, a niti stručni udžbenik. To je priručnik za praksu. Knjiga je pisana stručno-popularnim stilom, pa je u njoj sve na razini suvremene znanosti, ali pojednostavljeno i prilagođeno čitateljima.

-----------------------------

The book deals with the work on oneself, on getting to know and recognize oneself, to heighten the awareness both of oneself and of anyone else who works with children. Here we in the first place have in mind parents, educators,
teachers and pedagogists, psychologists and psychiatrists, as well as all those who are in contact with children and try to help them on their way of growing into adults. This book is not a scientific work in a narrower sense, and it is neither a textbook. It is a handbook to be used in practice, written in the so-called technical-popular style. In the book everything is on the level of modern science, but somewhat simplified and adapted for the reader.

 

 

Istarski rječnik