opširnije o knjizi

Pavao Brajša,

UMIJEĆE RAZGOVORA

 

ISBN: 953-6250-07-01

BROJ STRANICA: 188

UVEZ: meki

GODINA IZDANJA: 1996

CIJENA: 140,00 kn

INTERNET CIJENA: 140,00 kn

 

SAŽETAK

Čovjek vrlo brzo svlada umijeće govora, ali mu je čitav potreban da svlada umijeće razgovora s ljudima. Uspješno razgovarati znači i uspješno živjeti. To nije samo profesionalna vještina nego općenito ljudska vještina preživljavanja.
Zbog toga je bilo potrebno napraviti jednostavan i svima dostupan priručnik za svakodnevni razgovor. U ovom priručniku profesor Brajša, vrsni komunikolog i psihoterapeut, pokušao je na jednostavan način, običnim rječnikom učiniti dostupnim svakom čovjeku spoznaje suvremene znanosti o razgovoru. Cilj mu je bio da dadne samo poticaj za razmišljanje o sebi i svojem razgovoru, a ne dobivanje neke objektivne dijagnoze.
Ova knjiga ne nudi gotova rješenja za uspostavljanje i razvijanje uspješnog razgovora, nije pisana kao pravilo, zakon ili tvrdnja, već podrazumijeva vlastiti osobni angažman kao potreban preduvjet za oživljavanje štiva.

-------------------

To have a successful conversation means to have a successful life. Conversation is not a professional skill, but a human tool for survival. This is the reason why I thought it necessary to write a simple handbook accessible to all those who want to find out more about everyday conversations. In this book I have tried to use a simple, ordinary language so that every reader would comprehend otherwise technical ideas of contemporary conversation sciences. My goal was in the first place to entice readers to think about themselves and the conversations they have, and not to simply estabilish an objective diagnosis.

 

 

Istarski rječnik