opširnije o knjizi

Pavao Brajša,

Umijeće vođenja: savjetnik za one koji vode druge

 

ISBN: 978-953-255-028-3

BROJ STRANICA: 239

UVEZ: meki

GODINA IZDANJA: 2010

CIJENA: 180,00 kn

INTERNET CIJENA: 180,00 kn

 

SAŽETAK

Menadžer kao voditelj i osoba koja komunicira s drugima, je istovremeno i samosvojan čimbenik o čijem ponašanju ovisi kvaliteta komunikacije te konačno i uspjeh u realizaciji zajedničkih ciljeva, nedostatno je obrađen predmet istraživanja u domaćoj stručnoj i znanstvenoj literaturi. Autor popunjava taj nedostatak i pruža zanimljiv tekst o velikoj važnosti poznavanja i razumijevanja sebe da bi upoznali i razumjeli svoje suradnike.

Izvornost ovog djela je u njegovoj usredotočenosti na čovjeka-pojedinca, u ulozi menadžera te na njegove obveze prema drugima i prema sebi. Ova je knjiga nova i prijeko potrebna, ponajprije široj stručnoj javnosti, zainteresiranoj za proučavanje razvoja ljudskih potencijala, a zatim svima koji se bave menadžmentom u poslovnim i neposlovnim organizacijama.

Knjiga može biti poučna i mladim ljudima koji se žele usavršitina području razvoja međuljudskih odnosa, no ona je zanimljivo štivo i iskusnim stručnjacima jer im pruža čvrsto etičko mjerilo za prosudbu ranijih i budućih postupaka.

Autor je vrstan poznavatelj psihologije i komunikologije pa je njegova knjiga zadržala visoku razinu pisanog izražavanja o realnim problemima odnosa menadžera i njegovih suradnika, no prije svega menadžera i njega samoga. Autor svjedoči o veličini univerzalnih etičkih vrijednosti koje pojedinac mora poštovati ako želi druge voditi.

Prof. dr. sc. Marijan Cingula
Ekonomski fakultet Zagreb,
Sveučilište u Zagrebu

 

 

Istarski rječnik