opširnije o knjizi

Ines Bonazza,

Aromatična ljekarna: uvod u holističku stvarnost

 

ISBN: 978-953-255-016-X

BROJ STRANICA: 150

UVEZ: meki

GODINA IZDANJA: 2009

CIJENA: 200,00 kn

INTERNET CIJENA: 200,00 kn

 

SAŽETAK

• više od 50 ilustriranih opisa
pojedinih biljnih vrsta s njihovim
fitoaromaterapijskim djelovanjem.

• više od 60 naputaka za izradu
i korištenje isključivo prirodnih
biljnih pripravaka.

• više od 130 kvalitetnih slikovnih
priloga u boji.


Pisane začetke medicine nalazimo na papirusima u Egiptu, stari su oko 6000 godina, a sadrže recepte za 700 terapija, od kojih je većina sačuvana i u današnjoj liječničkoj praksi. U zapisima iz 1600. godine prije nove ere navodi se popis biljnih lijekova, poput encijana i majčine dušice, te se biljke u liječenju koriste i danas.

Prije 3000 godina u Kini su izvrsno poznavali ljudsko tijelo, već tada su se u liječenju koristile biljke, tehnike i masaže koje se upotrebljavaju i dan-danas. Iz trećeg tisućljeća prije nove ere potječe i spis u kojemu se detaljno opisuje krvotok. Spomenimo da iz tradicionalne kineske medicine pored anatomije te poznavanja bilja i ljekovitih pripravaka, potječe i umijeće akupunkture.

Ayurvedska medicina, znanje o životu koje dolazi iz Indije, stara je više od 5000 godina. Najstariji je medicinski sustav na svijetu za prirodno blagostanje, sa filozofijom istine o postojanju čovjeka kao djelića univerzalne cjeline.

Hipokrat je iza sebe ostavio mnoga djela, doktrina i nauk o zdravom životu, a među njima i misao neka vam hrana bude lijek, a lijek hrana.

 

 

Istarski rječnik